Contest Progress

 • Jan.
  2016

  1 Feb.
  2016

  14 Feb.
  2016

  25 Mar.
  2016

  7 Apr.
  2016

  12 Apr.
  2016

  14-17 Apr.
  2016

  17 Apr.
  2016

  22-26 Jun.
  2016

  Echipa

  Lucian Poienariu

  Lucian Poienariu

  Hardware,Design,Web design

  Eusebiu Buga

  Eusebiu Buga

  Software, Hardware Data acquisition,data processing & data analys

  Madalin Pop

  Madalin Pop

  Hardware,Design,Web design

  Andreea Lazarec

  Andreea Lazarec

  Data acquisition,data processing & data analysis

  Denisa Simeria

  Denisa Simeria

  Data acquisition,data processing & data analysis

  Maria Horga

  Maria Horga

  Data acquisition

  Irina Turcas

  Irina Turcas

  Volunteer

  Tudor Vasilcovschi

  Tudor Vasilcovschi

  Volunteer

  Obiective

  Obiectivul general al proiectului CABSat este realizarea unui mini-satelit functional integrat in volumul si forma unei doze standard de bauturi racoritoare (inaltime: 11.5 cm, diametru - 6.6 cm) capabil sa transmita atat informatii legate de temperatura si presiunea aerului atmosferic in timp caderii libere a acestuia, cat si informatii de telemetrie (ex: informatii referitoare la pozitia acestuia, acceleratia, efectuarea de cadre foto pentru analiza terenului de la inaltime etc.)

  Obiectivele specifice ale proiectului:

  O1: Dezvoltarea componentei antreprenoriale in randul elevilor prin initierea sau participarea la proiecte de cercetare in domeniul
  Science - Technology - Engineering - Mathematics (STEM);

  O2: Dezvoltarea in randul elevilor atat a abilitatilor tehnice (lucrul in echipa, cercetare stiintifica, analiza, prezentare si interpretare de date), cat si a abilitatilor practice (programare, realizarea de circuite electronice, testare).

  Activitati  Rapoarte

  Galerie

  Noi in presa

  Echipa de la "Alexandru cel Bun"
  Echipa Colegiului "Alexandru cel Bun" Gura Humorului este coordonata de prof. dr. Sorin Tanase, fiind alcatuita din elevii Eusebiu Buga, Andreea Lazarec, Madalin Pop, Lucian Poenariu, Denisa Simeria si Maria Horga. |Fiecare elev are partea lui de treaba, dar fiecare va sti ce fac si ceilalti colegi, ca in orice echipa de altfel. Deocamdata elevii s-au ocupat de partea teoretica a proiectului si de documentarea pentru misiunea secundara a satelitului (SWARM). S-au documentat, au gasit senzorii pe care vor sa-i cumpere, iar acum sunt la stadiul in care proiecteaza macheta CanSatului. Urmeaza sa faca achizitii, trecand apoi la constructia fizica a CanSatului. Trebuie sa dezvolte si un limbaj de programare, dat fiind faptul ca pentru a doua misiune si-au ales ceva ce nu s-a mai facut pana acum", a explicat prof. dr. Sorin Tanase. Acesta a mai mentionat ca echipa va primi sprijin material pentru achizitionarea echipamentelor necesare din partea conducerii Colegiului "Alexandru cel Bun" si din partea Asociatiei de Parinti ASPA GH.
  --- Mai multe pe: MonitorulSV  Preselectiile celei de-a doua editie a competitiei nationale de CanSat - Romania 2016 s-au incheiat, noua echipe fiind selectate sa participe la faza nationala ce va avea loc la Suceava intre 21 si 24 aprilie 2016. Evenimentul este organizat de ESERO Romania, un proiect al Agentiei Spatiale Europene (ESA) in colaborare cu Agentia Spatiala Romana (ROSA). Profesorii coordonatori ai echipelor selectate pentru finala, cat si alti profesori care si-au inscris echipele, dar nu au fost selectati, au fost invitati sa participe la un workshop introductiv la Gura Humorului, intre 11 si 14 februarie. Workshopul a tratat subiecte relevante concursului, precum integrarea de senzori, analiza de semnale de comunicatie si introducere in programarea de senzori. CanSat-ul este o simulare a unui satelit integrat in volumul si forma unei doze standard de bauturi racoritoare. Provocarea pentru elevi consta in includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit - cum ar fi alimentarea cu electricitate si comunicatiile - intr-o doza de racoritoare cu un volum de 330 mililitri. CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru cu ajutorul unei rachete, balon sau drone si va trebui sa indeplineasca o misiune si sa aterizeze in conditii de siguranta. Cele noua echipe selectate pentru etapa finala de ESERO Romania in colaborare cu Departamentul de Educatie al Agentiei Spatiale Europene (ESA) pe baza calitatii propunerii sunt: Echipa RobotsFever de la Colegiul National Militar "Stefan Cel Mare" - Campulung Moldovenesc, coordonata de domnul profesor Magurean Marius-Daniel Echipa CABSat de la Colegiul "Alexandru Cel Bun" - Gura Humorului, coordonata de domnul profesor Tanase Sorin-Iulian Echipa TOMIS II de la Colegiul National "Mircea Cel Batran" - Constanta, coordonata de domnul profesor Bararu Ion Echipa Carmen Sylva 2: Operation Eagle Drive de la Liceul Teoretic "Carmen Sylva" - Eforie Sud, coordonata de domnul profesor Serbu Florin Constantin Echipa SAMDID de la Colegiul National "Ienachita Vacarescu" - Targoviste, coordonata de domnul profesor State Gabriel Echipa Astrobotic Spirit 002 de la Colegiul National Carol I - Craiova, coordonata de domnul profesor Georgescu Octavian Echipa LGM SAT 2 Phoenix de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" - Timisoara, coordonata de domnul profesor Oneci Cristian Traian si doamna profesoara Cucu Dorina Echipa Miko-CanSat de la Szekely Miko Theoretical High School - Sf. Gheorghe, coordonata de doamna profesoara Peto Maria Echipa Caelum de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" - Bucuresti, coordonata de domnul profesor Gheorghe Dumitrica Campania de lansare din cadrul Competitiei Nationale de CanSat - Romania 2016 va avea loc la Suceava in a doua jumatate a lunii aprilie. Echipa castigatoare a competitiei nationale se va califica direct in finala Competitiei Europene de CanSat ce va avea loc la sfarsitul lunii iunie 2016 organizata de catre Agentia Spatiala Europeana.
  --- Mai multe pe: ROSA

  Parteneri